lauantai 27. kesäkuuta 2015

Kohti terveellisempää herkuttelua+ resepti

Moikka! Moni varmasti sortuu aina välillä syömään vähän liikaaki epäterveellisesti. Varsinkin aina jouluna tulee syötyä monena päivänä suklaata, pipareita, joulutorttuja jne.  En tuomitse ketään, jos aina silloin tällöin herkuttelee. Välillä on ihan hyvä herkuttellakin, mutta liikaa on aina liikaa. Itsellä on vähän jäänyt juhannuksesta herkkuttelu putki päälle. Melkeinpäs joka päivä on tullut syötyä jotain epäterveellistä. Nyt loppuviikosta olen alkanut miettimään millä keinoin voisi vältellä liiallista herkuttelua tai korvata epäterveelliset herkut terveellisimmillä vaihtoehdoilla.  Listasin teidän luettavaksi myös ensin on 5 tapaa, kuinka välttää liiallista herkuttelua ja sen jälkeen vielä 5 eri, millä voi korvata epäterveelliset herkut.

  • Muistaa syödä aina tasasin väli ajoin ja tarpeeksi. Itsellä näiden lisäksi auttaa, jos ruoka on mausteista, joten se maku jää suuhun. Tämän vuoksi ei enää tee mieli syödä enempää. 
  • Päätä sunnuntaina tai maanantaina viimeistää, minä päivänä saat syödä herkkuja. Näin sitten ei voi syödä muulloin.
  •  juo tarpeeksi vettä pitkin päivää. Ihmiset eivät välillä osaa erottaa makeisnälän ja janon tunnetta.
  • Vältä isoja pusseja ja varsinkin laittamasta esille kulhoon. Näin tulee syötyä vähemmän ja hitaammin.
  • Kun treenaa päivän aikana kovaan, ei enää illalla tee edes mieli syödä. 

Epäterveelliset herkut voi vaihtaa:

  • pähkinät
  • hedelmät, kasvikset ja marjat
  • riisikakut
  • kivennäisvesi
  • maapähkinävoi

Pähkinät sisältää hyviä rasvahappoja ja ovat todella terveellisiä. Kourallinen päivässä on hyvä määrä. Varsinkin karkit voi vaihtaa jogurttikuorrutetut pähkinöihin. Hedelmiä ja marjoja kannattaa nyt kesällä syödä, kun niitä on saatavilla tuoreina. Ne ei eivät sisällä lähellekään yhtä paljon kaloreita ja muutenkin sisältävä esim. vitamiineja, jonka vuoksi ovat paljon terveellisempiä kuin karkit. Sipsit voi vaikka vaihtaa kasviksiin ja dipata niitä. Itse tykkään kesäsin juoda kivennäisvettä limun sijasta, vaikka en edes juo paljon limua. Ainoastaan ulkomaanmatkoilla tulee enemmän juotua limua.  Limut sisältävät paljon sokeria, jonka vuoksi yritän olla juomatta niitä. Tämän kesän aikana olen taas löytänyt riisikakut, joita on tullut syötyä aina pieneen nälkään. Tämän kesän uusi herkuttelu löytö on ollut maapähkinävoi. Monissa blogeissa on ollut se ja he lisäilevät sitä vaikka mihin ruokaan. Muutama päivä sitten itse päätin kokeilla tehdä sitä ihan itse. Tosi helppo ja nopea tehdä. Kannattaa kokeilla ja tuossa alapuolella on vielä sen resepti.


Maapähkinävoi- resepti

  • 150g kuorittuja maapähkinöitä
  • suolaa

Ensin paista pähkinät 175 asteessa uunissa n. 10min. Sen jälkeen anna vähän aikaa jäähtyä ja laita tehosekoittimeen pähkinät ja suola. Sitten vaan sekotat kovalla teholla niin kauan kunnes siitä on tullut löysää tahnamaista. VALMIS!

Tuli tosi hyvää, vaikka aluksi olin epävarma, koska haisi todella pahalta. Lopulta uskalsin maistaa ja se oli tosi hyvää. Olen syönyt sitä nyt omenoiden ja riiskakkujen kanssa. Ensi kerralla aion kokeilla sitä lisätä smoothieen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti