Leivoin suklaa-banaanimuffinsseja viikonloppuna. Oon vähän kyllästynyt kaikkiin leivonnaisiin, mutta nämähän osottautui erittäin herkulliseksi. Kerrankin suklaata löytyi kaapista ja jääkapista löytyi jo mustuneita banaaneja, joten näistä se idea lähti muffinseihin. Alkuperäinen suunitelma oli kyllä tehdä banaanilettuja ja suklaakeksejä, mutta päädyinkin sekoittamaan nämä kaksi raaka-ainetta ja leivoinkin muffinseja. Muffinseja on helppo ja nopea tehdä ja sopivat juhliin, arkeen, evääksi jne. Löysin näiden ohjeen täältä. Tämän ohjeen mukaan muffinseja tulee 12kpl.
Ainekset
- 2 kananmunaa
- 150 g sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 200 g vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl jauhettua kanelia
- 125 g voita
- 2 kypsää banaania
- 100 g tummaa suklaata
- 12 muffinssivuokaa
Kuorrutus
- 100 g tomusokeria
- 1 1⁄2 rkl kaakaota
- loraus kiehuvaa vettä
Ohjeet
- Vatkaa kananmunat, sokeri ja vaniljasokeri valkoiseksi vaahdoksi
- Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja kaneli
- Sulata voi miedolla lämmöllä ja anna jäähtyä
- Sekoita jauhot ja sulatettu, jäähdytetty voi munaseokseen muussatun banaanin ja hienonnetun suklaan kanssa
- Jaa taikina 12 muffinssivuokaan (à noin 1 dl) ja paista 200 °C:ssa uunin keskiosassa 15-20 minuuttia
- Kuorrutus: Sekoita tomusokeri ja kaakao pieneen määrään vettä. Laita kuorrutus pakastepussiin, leikkaa pieni reikä toiseen nurkkaan ja koristele kakut
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti