maanantai 29. lokakuuta 2018

Maanantaista parempi päivä!

Heissan!
Ja ihanaa uutta viikkoa!

Usein kuulee siitä etenkin maanantaisin, että hitsi kuinka voi väsyttää näin paljon. Ärsyttää työt ja etenkin, kun joutuu palaamaan niiden pariin viikonlopun jälkeen. Miksi ei voisi aina olla viikonloppu/lomaa? Ja tämä etenkin ärsyttää, jos itsellä on alkanut hyvin päivä, mutta sitten ympärillä on erittäin negatiivista porukkaa niin alkaahan siinä itseäkin ärsyttää...

Miksi maanantai on ärsyttävä päivä? Niitä on yhtä paljon kuin muitakin päiviä viikossa. Ajatusten herättelyksi; Jos elät vain viikonloppuja varten, sinulla menee monta päivä hukkaa viikosta/ kuukaudesta/ vuodesta! Mieti nämä asiat elämästä: Teetkö sitä työtä ja niitä asioita, mistä tykkäät? Onko ympärilläsi niitä ihmisiä, jotka piristää ja motivoi sinua? Onko sinulla elämä hallinnassa vai elätkö kiireessä?

Jos olet onnellinen ja kiinnostunut työstä, mitä teet ja myös vapaa-ajalla, niin ei maanantai tunnukaan niin pahalta. Toki on minullakin niitä viikon aloituksia, kun on ollut rentouttava tai jopa vauhdikas viikonloppu yhdessä kaverien kanssa ja maanantaiaamuna klo 5 aamulla herätys niin ei siinä kyllä hirveesti hypitä ilosta sillä hetkellä.



Annan alla muutaman vinkin, kuinka aloitat maanantaipäivän paremmalla fiiliksellä tai vaikka jokaisen päivän!

Mieti kolme asiaa, mistä olet juuri nyt kiitollinen. Oli se sitten aamukahvi, aurinko tai tuleva lomatka. Kirjoita asiat ylös paperille tai post-it lapulle ja liimaa ne näkyvälle paikalle, mistä ne muistuttaa sinua!

Kun olet miettinyt omalta kohdalta, niin anna seuraavaksi joku kehu toiselle ihmiselle niin saat ainakin yhden ihmisen piristymään ja toiseksi saat itsellesi myös hyvän mielen!

Valmista herkku aamupalaa. Ite oon tämän syksyn aikana löytänyt aikaisten aamujen pelastuksen tuorepuuroista, jotka maistuu jopa paremmalta kuin kaurapuurot. Myös voit piristää työpäivää sinun lempiruualla lounaalla.

Mieti viikon aikataulu! Tämän voit tehdä jo vaikka sunnuntaina. Eli mieti viikon aikataulut, millon on töitä, tärkeät dead- päivät, milloin treenaat, tärkeät tapaamiset ja kirjaa nämä kalenteriin ylös, jolloin myös ajatuksissa olet perillä, mitä tapahtuu milloinkin.


Treenaa! Aloita viikko treenillä, jolloin on jo viikon yksi treeni tehtynä ja treenistä saa boostia päivään. Mutta muistakaa kuunnella omaa kehoa! Jos keho sanoo, että väsyttää, ei sohvalla löhäminen oo yhtään huono vaihtoehto!

Hemmottele itseäsi! Päivän päätteeksi kasvohoidolla, kylvyllä, pienellä herkulla esim. raakasuklaa!

Ota aikaa itsellesi! Oli se sitten juuri treeni tai itsensä hemmottelu tai viikon aikataulun läpikäyminen, musiikin kuuntelu, puolen tunnin päikkärit tai netflix!

Jos silti tämä maanantai on tuntunut menevän aivan väärään suuntaan, niin onneksi huomenna on aina uusi päivä ja varmasti menee parempaan suuntaa kuin tänään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti