perjantai 31. heinäkuuta 2015

Terveellisempi suklaakakku


Heissan!
Näin perjantaisin tekee aina mieli jotain hyvää. Tällä kertaa mietin, että voisin syödä edes vähän terveellisempää herkkua. Lopulta löysin tämän suklaakakun ohjeen terveelliset herkkujen- blogista, josta löydät tarkemmat ohjeet täältä.  Tähän ohjeeseen ei tule ollenkaa jauhoja! Valkoinen sokeri on korvattu tummalla ruokosokerilla. Ihan uutena tuttavuutena oli öljyn korvaaminen kookosöljyllä. Tähän ohjeeseen tulee ainoastaan 5 raaka-ainetta.

Raaka-aineet kakkua varten lukuunottamatta leivinjauhetta.

Elikäs tarvitset tähän kakkuun:
6 munaa
1dl kookosöljyä
2dl sokeria
2,5dl (raaka)kaakaojauhetta
0,5tl levinjauhetta

Aloita lämmittämällä öljy, jonka jälkeen lisää kaakaojauhe joukkoon ja sekoita.

Erota kananmunista valkuainen ja keltuainen erilleen. Ei ole väliä vaahdottaako ensin keltuaisen vai valkuaisen, mutta itse vaahdottaisin ensin valkuaisen. Vaahdota valkuaista niin kauan  kunnes muodostuu "huippuja". Lisää puolet sokerista eli 1dl ja leivinjauhe valkuaisten joukkoon. Tämän jälkeen vaahdota keltuaiset ja toiset puolet sokerista. Vaahdottamisen jälkeen lisätään keltuaisten joukkoon vähittelen öljy/kaakaomassa. Lopuksi vielä sekoitetaan valkuaismassa muiden aineiden joukkoon.

Ota vuoka ja laita leivinpaperi niin, että se peittää pohjan ja myös sivut. Kaada taikina vuokaan ja laita n. 180asteiseen uuniin n.35min. Anna hetki jäähtyä ennen kuin kaadat pois vuoasta ja sen jälkeen se on valmis syötäväksi.

Nauti, joko sellaisenaan tai marjojen/hedelmien tai mitä ikinä keksitkää! 



2 kommenttia:

  1. näyttääpä hyvältä, vois laittaa ton reseptin kokeiluun joku päivä :-)

    www.tthekidult.blogspot.fi

    VastaaPoista