lauantai 11. heinäkuuta 2015

perjantain 10.7. treeni

Heissan!
Ajattelin tulla vähän kertomaan minun eilisistä treeneistä. Olen tehnyt keskiviikosta asti joka päivä lihaskuntoa, kun huomasin, että ei sen tekemiseen mene kauan. Puolessa tunnissa saa jo hyvin tehtyä  ja hikisen treenin. Olen jo saanut pakaratkin niin jumiin, ettei melkein pystyny kävelemään seuraavana päivänä. Eli kotonakin saa todella hyvin tehtyä lihaskuntoa, eikä tarvi maksaa kalliista salijäsenyydestä ja lähteä salille. Eilisessä treenissä keskityin käsiin ja jalkoihin. Tein aina yhden käsiliikkeen, jonka jälkeen suoraan jokin jalkaliike. Tämän jälkeen n.15sekunnin tauko ja sama setti uudestaa. Kahden kierroksen jälkeen tauko oli n. 30sekuntia. Liikkeitä oli yhteensä 10 erilaista liiketä ja toistoja tuli 10-20/per liike. 


Muutaman tunnin lihaskunnon jälkeen lähdin lenkille. Tarkoituksena oli juosta 10km, jonka perusteella arvioin eri juoksuvauhtini. Pyrin valitsemaan mahdollisemman tasaisen maaston, mutta sieltä löytyi myös muutamia ylämäkiä ja alamäkiä. Lähdin juoksuun reippasti. Ensimmäiset 4km meni todella rennosti, mutta sen jälkeen pari kilsaa meni vähän vaikeammin. Siitä selvittiin ja pääsin 6,5km kohdalla kiihdytämään vauhtia. Vauhdin nostaminen ei edes lopulta tuntunu pahalta, paitsi 8km kohdalla aloin jo vähän väsymään, mutta sisulla jaksoin juosta viimeiset kaksi kilometriä ja ylläpitämään vauhdin siinä 11,0km/h paikkeilla.  Ensimmäiset 5km keskivauhti oli 9,9-10,5km/h ja viimeiset 5km oli 10,8-12,0km/h. Sain lopulta n. 10,2km jälkeen pysäyttää kellon 56min jälkeen. Olo oli helpottunut ja iloinen, sillä juoksin pitkästä aikaan 10km ja meni silti alle 1h! Loppuun vielä juoksin 3x150m rentoa vetoa ja järveen vielä palauttelemaan jalkoja.



Eli eilisen 10km jälkeen laskin itselleni eri juoksuvauhtini täältä.  Näiden perusteella eri vauhdit minulla olisi:
Peruskuntojuoksu min/km
Vauhtikestävyysjuoksu min/km
 Maksimivauhti min/km
Vauhtiharjoitusnopeus min/km


Eihän näihin välttämättä ihan suoraan voi luottaa, mutta ainakin antavat vähän suuntaa antavaa, kun olen aikasemmin juossut fiiliksen mukaan. Oikeastaan katson tuota pk- ja vk-vauhtia, joita tarvitsen enemmän lenkillä. Nuo kaksi muuta on enemmän vedoissa oleva vauhti, mutta vedot vedetään niin lujaa kuin jaloista lähtee silloin. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti