torstai 28. kesäkuuta 2018

Juoksun aloittaminen uudestaan?

Heissan!
Olen niin monet kerrat täällä blogin puolella sanonutkin, että aion juosta puolmaratonin ensi vuonna tai alkamaan juoksemaan taas.  No arvata saattaakin, että eihän ne ole millään onnistunut. Jos oikein muistan niin olisko syksyllä 2016 edellisen kerran juossut enemmän kuin yhden lenkin kuukaudessa aktiivisesti. Jep, luit oikein, melkein kaksi vuotta sitten! On tullut käytyä enemmän kuntosalin puolella, jolloin lämmittelyt on tehty useimmiten crosstrainerilla tai kuntopyörällä ja harvoin juoksumatolla. Se kynnys lenkille lähtemiseen vaan kasvaa päivä päivältä, kun ei mene. Nyt, kun ei ole enää kuntosalille jäsenkorttia, joten kesä tulee tehtyä ulkotreenejä, mikä onkin enemmän minun juttuni.


Kirjoitin keväällä vinkkejä, kuinka aloittaa juoksemisen, ja mitä ottaa huomioon. Löydät sen täältä.
En kuitenkaan siitäkään vielä saanut niin paljon innostusta, että pääsisin ulko-ovesta ulos juoksemaan kuin muutaman kerran. Mutta kuitenkin oon tämän kahden vuoden aikana tehnyt muutakin kuin käynyt kuntosalilla, nimittäin oon vähintään kerran viikossa käynyt kävelemässä ja nyt kesällä vielä useemmin.

Maanantaina kerroinkin, että alan toimimaan kevytyrittäjänä ja minulta saa sekä räätälöityjä henkilökohtaisia ohjelmia sekä valmiita ohjelmia, joista yksi liittyikin alottelijoille juoksuohjelma. Juoksuohjelma on tarkoitettu kaikille, jotka ei ole koskaan  juossut tai viime kerrasta on aikaa niin kuin minulla ja tavoitteena on nostaa juoksukuntoa nollasta tai parantaa juoksuaikaa. Ohjelma kestää 10viikkoa ja sisältää 3 lenkkiä, jotka aloitetaan helposta ja suurimmaksi osaksi vielä kävellään ja loppua kohden aletaan juoksemaankin enemmän. Lenkkien lisäksi ohjelma sisältää lihaskunto-ohjelman, jotta lihakset vahvistuvat ja jaksat kovempia tärähdyksiä ja kestoa. Lihaskuntoa suoritetaan viikon aikana 1-2kertaa.  Ohjelman hinta on 69€ ja sunnuntaihin (1.7.) asti olevalla avaistarjous  koodilla: a20tarjous, saat kaikista ohjelmista -20%, joten esimerkiksi juoksuohjelmalle jäisi hintaa 55,20€! Joten kannattaa käyttää tarjous nyt ja aloittaa liikunnallinen ja elämä just nyt!


Omalla kohdalla alkoi pikkuhiljaa se pieni palo syttymään juoksemiseen taas, kun suunnittelin tuota juoksuohjelmaa. Aloitin ohjelman niin, että kävin tekemässä 30min testilenkin, josta selvisi matkan pituus sekä sykkeet. 10viikon päästä juostaan sama lenkki tai ainakin 30min ja katsotaan onko tullut mitään kehitystä. Se toinen suurimmista tavoitteista vauhdin lisääntymisellä ohjelmalla on se, että saa lenkit säännöllisesti elämään myös 10viikon ohjelman jälkeen ja mahdollisesti siitä pikkuhiljaa nostamaan vauhteja/ määriä!

Löydät juoksuohjelman ja myös kaikki muut ohjelmat yläpalkista PT-palvelut & Hinnasto-kohdasta!
Jos kiinnostuit tai jäit jotain miettimään/ ihmetyttämään, laita minulle viestiä sähköpostiin: personaltrainerelsa@gmail.com
6555886122

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti