Heissan!
Mitä ihmettä nyt on jo toukokuu?!? Taas nämä kuukaudet vierii vaa
yllättävän nopeasti. Tuntuu ihan, että siitä olisi viikko, kun oli viime
vuoden vappu! :D Oma vappu meni oikein rauhallisissa merkeissä.
Vappupäiväksi järkkäsin perheelle vappubrunssin ensimmäistä kertaa, ja
ihan tyytyväinen olin siihen. Tarjoilu sisälsi texmex- salaattia, karjalanpiirakoita, hedelmiä, rahkaa, granolaa ja tietysti munkkeja. Sima oltiinki jo juotu edellisenä päivänä.
Halusin kokeilla jotain uutta, ja joka sopisi myös brunssiin, joten tein granolapalloja itse! Eli kotitekoista granolaa, mutta ne on pyöritetty palloiksi. Niistä ensin piti tulla kuppeja, mutta ei meillä ollutkaa muffinivuokia, joten tein palloja, mutta lopulta lautaselle ne päätyi murskattuna.
Löydät näiden ohjeen alapuolelta
Ainekset: n. 10palloa
-Kaurahiutaleita 2dl
-Pellavansiemeniä 0,5dl
-Chiansiemeniä 1rkl
-Aurigonkukansiemeniä 0,25dl
-Juoksevaa hunajaa 1,5rkl
-Öljyä 1,5rkl
-Vettä 1,5rkl
-Kardemummaa
Valmistus:
1. Sekoita kaikki ainekset kulhossa sekaisin tasaiseksi massaksi.
2. Pyöritä massasta samankokoisia palloja
3. Paista uunissa 175-asteessa ja noin 30min, kunnes pallot ovat kovettuneet rapeiksi. Jäähdytä hetki ennen tarjoilua!
Yllätyin, kuinka helppoa on tehdä itse granolaa, joten nyt saa jäädä tästä lähtien myslit kaupan hyllylle ja alan tekemään itse. Sen verran kuivahkoja nämä oli, että täytyy syödä jonkun kanssa, että ei mene aivan sellaisenaan. Tarjosin brunssissa rahkan ja mustikoiden kanssa, joten meni paljon paremmin alas.
Voit seurata minua myös instagramissa nimimerkillä:
personaltrainerelsa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti