torstai 10. toukokuuta 2018

8x Miksi viikon ajalta?!

Heissan!
Oikein hyvää helatorstaita! Saatteko nauttia vapaapäivästä vai kutsuuko työt? Itse saan vihdoinkin nauttia vapaapäivästä täysin riennoin, toki yllättäen päivä on buukattu täyteen erilaisilla tekemisillä. Harmi vaan, että moni asia on sisällä, joten ei pääse nauttimaan tuosta aivan ihanasta aurinkoisesta säästä vieläkään.

Tällä hetkellä aivot sekä lyö aivan tyhjää mutta samalla monen monta ajatusta kulkee, ettei pysy itsekään aivan mukana kaikessa. Ajattelin kirjoittaa muutaman asian ylös, mitä olen miettinyt viimeisen viikon aikana, jotka muodostui lopulta miksi-kysymyksen muotoon.

Miksi pitää aina jättää kaikki tärkeät tehtävät viime tinkaan, että saat tehdä niitä yötämyöten?
Itsehän oli fiksu ja aloin tekemään kunnolla viimeistä koulutehtävää viime viikolla (joka oli aika iso projekti) ja saa viestin perjantaina, että kaikki tehtävät pitäisi olla tehtynä alkuviikkoon mennessä. No mutta se on nyt tehty, nyt vaan saa alkaa ottaa rennosti ja keskittymään muihin asioihin.

Miksi ei huolehdita omasta hyvinvoinnista, kun on kiire/stressiä?
Toi viimeinen koulutehtävä+työharkka on saanut pidettyy aika hyvin kiireisenä, joten en ole sitten mukamas ehtinyt mennä salille treenaa. Nämä ovat juuri niitä pahoja tekosyitätekosyitä.

Miten ihmiset voi kulkea ulkona jo t-paidalla ja shortseilla?
Eilen oli ensimmäinen päivä, kun uskalsin kävellä ulkona edes sisältä autolle t-paita päällä. Muuten olen mennyt tämän viikon, tuulihousuilla, takilla ja lapaset ovat olleet tietysti mukana. Taidan olla ehkä hieman vilukissa :D
Miksi ei voi pitää tavaroita tallessa?
Aina saa olla etsimässä kännykkää, avaimia tai lompakkoo, jotka sitten lopulta ovat siinä vieressä ollut koko ajan, ehkä jonkun muun tavaran alla piilossa.Tämän viikon huipentumana on ollut, että hukkasin tai taisin jättää bussikorttini bussiin, joten on saanut hetken miettiä, kuinka pääsen liikkumaan; mennä bussilla ja maksaa jokaisesta kerrasta 3e vai olla ahkera ja polkee pyörällä päivän aikana n. 40km vai sumplia, että saisin auton käyttöön.
Miksi pitää tuhlata rahaa, vaikka pitäisi säästä?
Tein huhtikussa seuraavalle kuukaudelle budjetin, että kuinka paljon minun pitäisi saada säästettyä rahaa etenkin, kun olen lähdössä sinne matkalle. En ole ostanut mitään vaatteita ja meikkejä vaan rahat on mennyt enimmäkseen ruokaan ja bussilippuun ja bensoihin. Ruokakaupoissa olisi voinut jättää joitain asioita ostamatta tai ostaa sitä halvinta vaihtoehtoa. 
Miksi aina hyvät sarjat loppuu liian nopeasti? 
 Ensin ongelmana oli, että ei siellä ole enää mitään hyviä sarjoja tai en ole löytänyt semmoisia. Sitten huomasin, että Eloonjääneistä on tullut uusi kausi Netflixiin, joten katoin sen viikonlopun aikana ja nyt on taas sama ongelma, joten jos teilla on jotain hyviä sarjaehdotuksia niin niitä otetaan vastaan ilomielin!

 Miksi jää niin helpostii asioihin koukkuun?
Huhtikuussa jäin aika pahasti sokeriin koukkuun. Tuli käytyy useammin kaupassa kuin yleensä (hyvää rahansäästöä), joten tuli aika useasti ostettua joku suklaapatukka tai jätskipaketti. Jos illalla kotona jotain ei saanut, oli jäätävä näläntunne, vaikka oli juuri syönyt kunnollisen aterian. Onneksi toi aurinko ja lämmin ilma helpottaa tätä eikä enää tee niin paljon mieli. Toinen, mihin olen taas jäänyt aivan koukkuun, on nämä bcaa-juomat nocco, celsius, true. Esim. celsiuselta on tullut uusia makuja, joten onhan niitäkin ollut pakko maistaa! Kun kävi kaupassa, tuli ostettua vähintään se yksi tölkki pahanpäivän varalle. Viimeinen, mihin olen eirtyisesti tällä viikolla jäänyt koukkuun, on youtube-videot. On tullut katsottua melkeinpä joka ilta ja aamu vähintään muutama video ja jopa uudestaan samoja videoita.
Miksi kaikki ovat kiinnostuneita Bullet Journalista?
Tää on tullut itseasiassa jo aikaisemmin tänä vuonna vastaan, kun joku on tehnyt blogipostauksen tai videon omasta Bullet Journalista eli bujosta. En sillon vielä oikein älynyt sen hienouksia, mutta eilen kun katsoin youtube videoita niistä, innostuin kokeilemaan myös. Kokeilen ensin vanhaan vihkoon (On muuten hyvä vinkki kaikille, jotka aloittaa bujoilun!), että miten tämä lähtee käyntiin ja jaksanko sitä 1-3kk kauempaa tehdä.  

Oikein hyvää ja aurinkoista päivää kaikille! 

Voit seurata minua instagramin puolella nimimerkillä elisaamariaas.

4 kommenttia:

  1. Voin samaistua varsinkin kahteen ensimmäiseen. Tehtävävuori on ollut viime aikoina harvinaisen korkea, kun otetaan huomioon, että kohta ollaan toukokuun puolessa välissä. Pihalla viilettäessä tuntuu, että pitäisi tehdä gradua. Kouluhommia tehdessä tuntuu, että pitäisi mennä nauttimaan helteistä kun niitä vielä riittää. Päädyn siis kultaiseen keskitiehen ja katson Netflixiä.

    https://aatenarikka.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep sitäpä juuri ja tsemppiä tehtävien ja etenkin gradun tekemiseen! :)

      Poista
  2. Mä voin samaistua niin noihin kaikkiin! Erityisesti tavaroiden hukkaaminen. Tavarat katoilee kuin taikaiskusta ja lopulta löytyvät juuri sieltä mistä katsoin jo 3 kertaa. Sokerikoukku on kans vahvasti läsnä.

    Ensimmäistä kohtaa oon saanut parannettua, ja koittanut tehdä asiat ennemmin etukäteen ja jopa liian aikaisin kuin viime tingassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, että en oo ainoo joka kamppailee näiden asioiden kanssa. Toi olisi kyllä hyvä taito, että saa jopa ajoissa tehtyä!

      Poista