maanantai 23. huhtikuuta 2018

Introvertti vai ekstrovertti vai joku siltä väliltä?

Heissan!
Tein ihan mielenkiinnosta testin täältä, että kumpaan kategoriaan sijoitun. Mutta sainkin tulokseksi ambivertin eli olen vähän sekä introverttiä sekä ekstroverttiä. Kun ajattelee näin tuloksen saatua, kyllä se aika hyvin kuvaaa minua, vaikka ei nyt välttämättä olekkaan se luotettavin testi. Jos joku ei tiedä, mitä ne ovat (niinkuin itse, joka aina välillä miettii, että mikä?) eli lyhyesti introvertti on sisäänpäinkääntynyt ja ekstrovertti taas päinvastainen eli ulospäinsuuntaunut.

Tarviin kavereita ja ihmisiä ympärilleni, joiden kanssa viettää aikaa joko töissä tai vapaa-ajalla, jaaritella maailman turhimipia asioita ja ratkaista ongelmia. En voisi esimerkiksi ikinä kuvitella tekeväni yksin töitä jossain pienessä kopperossa, jos varsinkin vapaa-ajalla ei tuu vietettyä paljoo tuttujen tai ystävien seurassa. Tähän, että tarviin ihmisiä myös ympärilleni, on varmasti vaikuttanut myös, kun on asunut viimeiset 1,5vuotta asuntolassa ja jakanut huoneen toisen tyypin kanssa, joten ei ihan hirveästi ole ollut sitä omaa rauhaa.


Mutta jossain vaiheessa tulee sosaalisuusmittarini täyteen ja tarvitsen sitä omaa rauhaa ja saan tehdä ihan itse semmoisia asioita, mitä itse haluan juuri silloin tehdä. Yleensä sunnuntait ovat juuri sen takia parhaita, kun saa olla vaan kotona, ottaa rauhassa tai lähtee ulos lenkille tai kahville just sillon, kun itseä huvittaa.  Toiseksi minulle ei esimerkki ole ollut koskaan mikään ongelma mennä shoppailemaan, kahville, elokuviin tai vaikka aloittaa uutta harrastusta yksin. Jossain teini-iässä mietin, että onko tämä normaalia tehdä tämmöisiä asioita yksin, olenko hieman outo tai syrjäytynyt. Mutta taas nykyään ei se ole mikään ongelma tehdä, ja siitähän on ollut jonkin verran juttua ainakin muutama vuosi sitten takaperin, että kannattaisiki tehdä asioita välillä yksin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti