torstai 15. lokakuuta 2015

Eroon jatkuvasta napostelusta

Miten jälleen kerran viikko on mennyt siinä, että halusin syödä jotain hyvää ja sitten loppuillan sain taas kärsiä hirveistä mahakivuista? Arkipäivät menee siinä, että olen jo parin tunnin välein jääkaapilla hakemassa syötävää. Varsinkin jos ei ole mitään tekemistä, huomaan käyvän useammin jääkaapilla.

 
Napostelu ei välttämättä aina tarkoita sitä, että syö jotain sokerista leivonnaista tai karkkia, vaan se voi myös tarkoittaa ihan tavallista ruokaa, mitä syö paljon tai vähän mutta hyvin usein.Haluan eroon jatkuvasta napostelusta ja tässä on muutama vinkki siihen.

1) Syö säännöllisesti ja riittävästi terveellistä ja ravitsevaa ruokaa. Tällöin sortuu paljon vähemmän herkuttelemaan, kun on maha täynnä ja verensokerit eivät ehdi laskea säännöllisen ateriarytmin takia.

2) Juo vettä pitkin päivää! Nälän tunne voi johtua myös siitä, että et ole juonut tarpeeksi vettä päivän aikana. Veden juonti täyttää vähän vatsaa, joten silloin ei edes jaksa syödä yhtä paljon. Eli pidä juomapulloa aina mukana ja täytä pari kertaa pullo päivän aikana, jotta saat sen suosituksen mukaan 2-3l.


3)Mieti tavotettasi! Oli se sitten laihduttaminen tai liikunnan puolella hyviin suorituksiin. Napostelulla ne eivät ainakaan toteudu!
kuva:pinterest

4) Vaihda sokeriset ja rasvaiset herkut terveelisempiin vaihtoehtoihin eli kasviksiin, hedelmiin, pähkinöihin ja terveellisempiin herkkuihin.
resepti: täällä

resepti: täällä

5) Muista mennä ajoissa nukkumaan, joten vältyt iltanaposteluista ja muista liikkua päivän aikana! Näin aika kuluu johonkin muuhun asiaan kuin ruuan ajattelemiseen.
 
 kuva:pinterest

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti