tiistai 6. lokakuuta 2015

2 erilaista omenamuffinsia, 1 taikina

Heissan!
Vaihteeksi tulee taas jotain muuta kuin kuulumispostauksia. Niin kuin edellisessä postauksessa kerroin, että leivoin omenamuffinseja viime viikolla. Ensin taisin löytää banaani-suklaa-muffinsit, mutta ajattelin, että voisi vaihteeksi leipoa jostain muusta kuin banaanista. Raaka-aineeksi tuli omena, kun olin kävelemässä yhtenä päivänä ja huomasin,että joku oli keräämässä omenoita puusta. Sen jälkeen tuli mieleen, että joka syksy äiti leipoi todella hyvää omenapiirakkaa. Mutta vähäisten omenoiden määrien takia leivoin muffinseja. Löysin kaksi erilaista ohjetta ja molempia teki mieli kokeilla, joten käytin näihin samaa takinaa, mutta ei täytettä.

Taikinan ainekset:

2 munaa
2dl sokeria
8dl jauhoja
4tl leivinjauhe
1rkl vanilijasokeri
4dl maito
1dl öljyä

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vanilijasokeri keskenään ensin, jonka jälkeen lisää vähän kerralla kuivat aineet, maitoo ja öljyä vaahdotetun muna-sokeri seoksen joukkoon. Tämän jälkeen ota muffinsivuoat esiin ja täytä noin puolet vuoasta. Paista 200 asteessa n. 20min.


 Omenamuffinsit:

Täyte:
2 omenaa
2rkl fariinisokeria
2tl kanelia

Kuori omenat ja paloittele sen kokoisiksi, kun haluat niiden olevan muffinseissa. Sekoita omenat sokerin ja kanelin joukossa. Painele sokeriset omenat syvälle taikinan sisään.


Omenavanilijamuffinsit:

Taikinaan tulee vielä 3kpl keskikokoista omenaa.

Täyte:
125g mascarponejuusto
2tl kaneli
1tl kardemummajauhe
1rkl sokeri

Mittaa ja sekoita ainekset keskenään ja yritä laittaa täyte taikinan sisään samalla tavalla kuin edellisessä ohjeessa. (ei itse asiassa ollu kaheen helppoa.)

Mitäs piditte tästä ohjeesta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti