tiistai 9. helmikuuta 2016

rauhallinen vs. kova aamutreeni



 kuva:täältä

Hyvää huomenta!  Olen tällä hetkellä lukulomalla, joten voin aloittaa aamut hitaasti tai riippuu ihan siitä, milloin herään. Olen nyt viimeisten parin viikon aikana jopa treenannut heti herättyäni. En ole tehnyt mitään hirveetä rääkkitreeniä. Ihan vaan sellainen, että saan kropan herätettyä ja syken hieman nostettua. En ole koskaa ollut mikää aamutreenaja, kun treeni (varsinkin aerobinen) ei vain suju siihen aikaa.Vaikka itse tykkään treenata kovaa, otin myös nämä ns. rauhallisemmat ihmiset huomioon, johon kuuluu enemmän venyttelyä. Eli tein kaksi erilaista aamutreeniä, joilla saat herätettyä kropan päivään. Nämä kestävät alle 10min, joten ei voi sanoa, ettei mukamas ole aikaa tehdä!


Rauhallinen

1. Rintalihas
-Käänny kyljellesi. Vie alimmainen käsi pään alle ja toinen sivulle kämmen ylöspäin. Tuo päällimmäinen jalka koukkussa vartalon eteen. Venyttä kättä ja etsi kohtaa, missä tuntuu. Pidä 30sekuntia ja vaihda toiselle puolelle.

2. Lonkan koukistajat
-Käänny vatsallesi. Pudota toinen jalka eteen lattialle niin, että sääri osoittaa suoraan kohti lattiaa. Jätä toinen jalka sängyn reunaan. Mene kyynärvarsien varaan ja paina lonkkaa kohti patjaa. Jos venytys ei tunnu, laita tyyny polven alle.Vedä napaa kohti selkärankaa, jottei selkä pääse notkolle. Venytä 30sekuntia ja vaihda toinen jalka.

3.Niska ja hartia
-Istu sängyn laidalle. Kallista päätä ensin sivulle ja sitten nosta leukaa viistosti ylöspäin. Nosta venytettävän puolen käsi pään päälle ja paina kevyesti alaspäin.Venytä 30 sekuntia ja vaihda toiselle puolelle.

4. Lankku
-Ettei treeni mene pelkästään venyttelyksi. Tehdään loppuun vielä lihaskuntoliike, lankku. Asetu sängylle kyynärvarsien ja varpaidesi varaan. Jännitä vatsalihaksiasi. Muodosta suora linja päästä varpaisiin. Pidä 30s-1min. 


kuva: täältä


 Kova

-40 x-hyppyä
-30 vapaavalintaista vatsalihasta
-20 kyykkyä
-20 burbee-liike (jännehyppy-punnerrus)

Tee molempia kaksi kierrosta ja äläkä pidä taukoja liikkeiden väleissä. Mitä piditte näistä ja kumpaa aiotte kokeilla?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti