keskiviikko 29. elokuuta 2018

Herkullinen ja terveellinen omena-kaurapaisto- resepti

Heissan!
Tästä tietää, että kesä alkaa olla takanapäin ja syksy kolkuttaa jo ovella, nimittäin omenat ja niistä leipominen! Leivoin eilen vapaapäivän kunniaksi, joka kyllä muuttuikin työpäiväksi. ensimmäistä kertaa omena-kaurapaistosta! Vitsi, siitä tuli hyvää vaikka en käyttänyt sokeria ja rasvana käytin kookosöljyä. Yllättävän helppoa ja nopeeta tehdä! Jaoin tämän reseptin jo eilen facebookissa, jossa se sai suuren suosion ja kiinnostuksen tätä kohtaan, joten ajattelin jakaa reseptin myös täällä blogin puolella.


2-3annosta
Ainekset:
-3-4omenaa
- 2rkl kookosöljyä
-2dl kaurahiutaleita
-1prk (omena)pilttiä
-Kanelia
(-stevia, kookossokeria)

Valmistus:
Pilko omenat ohuiksi viipaleiksi, ja asettele ne univuuan pohjalle. Sekoita loput aineet tasaiseksi massaksi ja asettele se omenien päälle tasaiseksi. Paista uunissa 200asteessa noin 30min tai kunnes on saanut kaunii kullanruskean värin. Tarjoile jäähtynyt piirakka vanilijakastikkeen, jäätelön tai vaikka jogurtin kera.


Omaan makuun omenia oli lopulta ehkä hieman liian vähän, ja tuosta kauramössöstä tuli yksi köntti, josta olisi saanut kaurakeksejä niin en ole aivan varma kuuluisko siitä tulla semmoista, mutta erittäin herkullista tästä tuli! Itsellä ei löytynyt kaapista mitään makeutusaineita, mutta esim stevia sopii erittäin hyvin tähän.

Miltä kuulostaa? Lähteekö sinulla testiin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti