tiistai 22. tammikuuta 2019

Löydä se oma juttusi!

Heissan!
Ajattelin kirjotella tällä kertaa vähän syvällisempää, nimittäin oman jutun löytämisestä. Näin uuden vuoden jälkeen on hyvä miettiä omia tavotteita ja intohimoja. Kun varmasti moni on siellä miettinyt, että tänä vuonna aloittaa elämäntaparemontin, liikkuu enemmän, syö enemmän vihanneksia ja hedelmiä, antaa enemmän aikaa perheelleen tai alkaa panostaa kouluu/ töihin... Nämä kaikki on hyviä esimerkkejä uuden vuoden lupauksista. Mutta oletko miettinyt, onko nämä tavoitteet semmoisi, joka lähtee sinusta ja ne hyödyttää tai parantaa sua tai antaa energiaa arkipäiviin?

Jos teet sitä omasta halusta ja se on juuri sinun juttusi, motivoidut tekemään sen eteen joka ikinen päivä!


Itse olen ollut oikeastaan aina hukassa siitä asti, kun on saanut päättää asioita. Vaikeuksia, mihin lukioon menen, mihin lukion jälkeen, mihin amiksen jälkeen. Minulla ei esimerkiksi ole ollut lapsena mitään unelma-ammattia, mitä kohti olisin tähdännyt kouluajat.

Mieti omia vahvuuksiasi ja mistä asioista nautit? 
Minkä asioiden tekeminen tuottaa sinulle negatiivista?

Olen miettinyt omia vahvuuksia, jotka erityisesti liittyy monipuoliseen liikuntaa ja toinen iso on, että pääsen jakamaan  ja auttamaan niitä myös muille ja erityisesti se antaa energiaa ja hyvää mieltä, kun saat palautetta asiakkaalta tunnista oli se sitten negatiivista tai positiivista. Negatiivisesta opitaan ja positiivisesta saa hyvän mielen, että on osannut tehdä jotain oikein. Mutta olen aina ajattelut, että tuun tekemään liikuntahommia sivutöina, niin sen takia olen hieman hukassa sen "oikeen ammatinvalinnassa" Toisaalta tällä hetkellä vietän liikunnan parissa ryhmä sekä yksilövalmennuksissa 15h/vko, että ei tämä pientä hommaa ole enään.

Jos sinulla ei olisikaan selkeää visiota siitä, mitä haluaa tehdä elämällään tai minkä asioiden parista löytyisi ne omat intohimon kohteensa. Kannattaa ensimmäisenä miettiä tai kirjoittaa ylös, mitä olet tehnyt menneisyydessä; mitä asioita rakastit lapsena? Mitä halusit olla? Mitä teit mieluusti vapaa-ajallasi? Minkälaisia leikkejä tai pelejä pelasit?

Tämän jälkeen mieti tai helpompi on kirjoittaa ylös; Mitä tekisit ja viettäisit aikaasi, jos raha ei olisi ongelma? Tekisit töitä ilman palkkaa yli 3vuotta? Ole avoin kaikille ja tässäki tulee esille, että pyri olemaan positiivinen ja kiinnostunut kaikesta uudesta. Miksi sitä valittaa 3/4päivästä ja olee loput päivästä iloinen? Johtaako tämä lopulta siihen sinun päämäärään vai jäätkö puolitiehen?



Oma juttu ei löydy pelkästään kotisohvalla makoillessaan vaan uskalla, kokeile erilaisia asioita ja näin alat tuntea ja hahmottaa sitä omaa juttuasi! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti