perjantai 23. helmikuuta 2018

Se olis hiihtoloma & mitä sitä tekisi?

Heissan!
Minulla alkoi tänään mukava kahden viikon hiihtoloma. Tämä loma tuli kyllä juuri oikeaan kohtaan. Oikeastaan tätä on odotettu joululomasta asti, koska tiesi silloin jo, kun loma koittaa on ollut kaikenlaista tekemistä ja tehtävää (onneksi monet on ollut kivoja). Jos on ollut sen verran ahkera, että on jaksanut hoitaa asiat, niin tällä hetkellä koulua ei ole enää paljoo jäljellä eikä tehtäviä. Muutama homma työharjoittelun ja näyttöjen lisäksi on vielä tekemättä, mutta loppusuora alkaa jo pikkuhiljaa häämöttää.  Nyt kun miettii, mitä muuta kuulumisia voisin kertoa, niin ei tuu  muuta mieleen kuin säästä puhuminen. Sen verran vissiin on mennyt aika koulun parissa, että muuta erikoista ei ole tapahtuntu. Mutta sanotaan muutama sana kuitenkin siitä säästä: Nyt on ollut muutaman viikon ajan oikein kylmä, lähemmäs -20astetta, ja oikein nätti talvinen sää, kun useampana päivänä on aurinko paistanut.


Toki joillakin on ollut jo hiihtoloma tai loppuu nyt, mutta varsinkin teille, joilla ei ole vielä ole ollut, on tässä muutamia ideoita, mitä voisi hiihtolomalla tehdä

Vinkkejä hiihtolomalle:

Talviliikuntaa
Käykää pulkkamäessä, luistelemassa, hiihtämässä, laskettelemassa tai lumikenkäilemässä

Monen vuoden tauon jälkeen pääsin tämän vuoden puolella pitkästä aikaa pulkkamäkeen. Onhan se edelleen hauskaa, mutta sitä ei välttämättä jaksa enää niin kauan olla siellä pulkkamäessä kuin lapsena. 

Ajattelin käydä luistelemassa tämän loman aikana muutamankin kerran, pihajäillä, järven jäillä esim. Näsijärvellä. Mitä sen parempaa on viettää talvipäivää kuin retkellä, hyvien kaverien tai perheen kanssa, kuumaa kaakota mukana ja kun vielä aurinkoki paistaisi?

Hiihtämässä ja laskettelemassa haluaisin kyllä kovasti käydä, mutta en omista kumpiakaan välineitä. Pitäisi ostaa molemmat välineet sitten, kun vaan olisi varaa ostaa. Onneksi laskettelemaan pääsen kuukauden päästä koko viikoksi, joten odotan sinne asti, jos en vaa saa mitään inspiraatioo lähtee mäkeen päiväksi.

 Sukulaiset ja kaverit
Viettäkää aikaa perheen/sukulaisten ja kavereiden kanssa. 
Vihdoinkin on aikaa viettää enemmän aikaa sekä perheen että kavereiden kanssa.  Ottakaa joko kotona vaan ihan rennosti tai keksikää jotain hauskaa tekemistä liikunnan puolelta tai käykää syömässä yhdessä.

Shoppailu
Näin lomalla on aikaa esimerkiksi selata nettikaupoista uusia vaatteita keväälle tai käydä kiertelemässä kauppoja. Tähän menee todella hyvin vähintään se yksi päivä.
Alkaako kaapin ravintolisät tyhjentyä ja tarvitsetko lisää tai uusia treenivarusteita? Käy tsekkaamassa Fitnesstukku.fi/ tarjonnan. Tai miten olisi uusia ulkoilutakki ja varusteet hiihtolomalle   Sportamore.fi Jos ei tunnu urheilutavarat kiinnostavan niin käy tsekkailemassa House of Brandon uutudet. Ja jos tuntuu, että tarvitsee äkkilähdön ulkomaille tai kesälomalle, käykää tsekkaamassa momondosta: Etsi halvat lennot, hotellit ja vuokra-autot

 Treeni
Kun aikaa on enemmän kuin arkena, on myös mahdollisuus treenata enemmän. Kokeilkaa uusia lajeja ja tehkää semmoista, mitä ette yleensä tee. Jos aina vaan käytte kuntosalilla, kokeilkaa käydä edes ulkona kävelemässä viikon aikana 2-4krt. Tuolla ekana sanoinkin nuo pulkkamäki, luistelu, hiihto ja laskettelu, jotka ovat myös hyviä vaihtoehtoja. Tämän kuukauden aikana olen itse kokeilut ensimmäistä kertaa pyöräillä fatbikea ja lumikengillä kävelemistä. Suosittelen, että jos vain on mahdollisuutta niin kokeilkaa!
Itse olin alkuviikosta flunssassa, mutta onneksi nyt on jo parempi olo. Voin pikkuhiljaa palata treenin makuun. Jos sitä viimeisellä lomaviikolla pääsisi jo kunnolla treenaamaan, että voisi tehdä jopa kaksi treeniä päivässä.

Netflix
Kun päivä on liikuttu ahkerasti ja tehty muuta, niin illat voi rauhoittua netflixin parissa. 
Loma on aina loma, jolloin täytyy muistaa levätä tarpeeksi ja kerätä akut täyteen taas, että jaksaa normaalia arkea.

Mitä suunnitelmia teillä on hiihtolomalle?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti