torstai 10. elokuuta 2017

Meksikolainen riisi- vegaaniversio


Heissan!

Ajattelin tulla jakamaan teille tämän resptin, jota kokeilin ekaa kertaa vähän aikaa sitten. Oon nyt kesän aikana syöny pelkästään kasvisruokia muutamaa kertaa lukuunottamatta, joten on täytynyt etsiä uusia reseptejä. Minulla on vähän rajoittanut ruuanlaitto siihen, kun en omista mitään mausteita tai edes vehnäjauhoja, kun en ole viitsinyt ostaa vain pariksi kuukaudeksi joita en saisi millään käytettyy loppuun. Mutta ilman niitäki on ihan hyvin pärjännyt, kun sitten kasviksilla ja ketsupilla on saanut hieman makuu esim. riisi-soija-ruokaakin. Minulla on vielä muutama muukin resepti tulossa, jotka ovat myös helppoja, joihin ei tarvitse montaa erilaista ruoka-aineista. Jokaisen kohdalla en ole edes pistänyt, kuinka paljon tarvitaan kutakin ainetta, koska olen ihan vain silmämääräisesti ja oman maun mukaan lisänyt.

Meksikolainen riisi
~ 4annosta

 Tarvitset:
-3dl riisiä
-sipulia oman maun mukaan
-öljyä paistamiseen
-herne-maissi-paprika- pakastepussi (Toki voi olla tuoreita tai purkista)
-1prk kidneypapuja (omasta mielestä oli hieman liikaa)
-tomaattimurskaa

Valmistus:
Keitä riisi ohjeiden mukaan. Pilkko sipuli ja kuulota hieman pannulla. Valuta papuista neste pois, huuhtele ja laita pannulle ja myös pakastepussin sisältö tai pilko tuoreet, ja riisin valmistuksen jälkeen laita pannulle. Sekoita ja hauduta noin 10min. Itselle tuli yllättävän paljonki ruokaa pienelle pannulle, joten laitoin tomaattimurskan vasta lautaselle eli toki sen voi laittaa aikaisemmin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti