tiistai 1. lokakuuta 2019

Miten innostua syksystä?


Heissan!
Se on lokakuun ensimmäinen päivä! Havahduin viime viikolla, että syksy on jo ihan rantautunut tänne ja ne ihmeelliset lämpimät kesäiset säät väistynyt,mistä sai vielä nauttia hetki sitten. Muutama viikko sitten yhtenä aamuna yövuoron jälkeen huomasin, kun ihmiset alkoi skrapata auton ikkunoita ja jep kännykän sääsovellus näytti -1astetta. 

Valoisa ja lämmin kesä takana ja pimeä ja kylmyys taas tekee tuloaa niin monen mieliala kääntyy ihan päälaelleen. Aurinko piristää kummasti, mutta voihan sitä syksystäkin nauttia. Listasin alle muutamia omia vinkkejä tähän.

1. Avaa verhot valoisaan aikaan
Kun pitää verhot kiinni niin onhan se hieman masentavaa, kun ei päästä auringonvaloa sisään  vaan tyytyy keinovaloihin. Tästä valosta tulee lisää vielä myöhemmin.
 

2. Nauti kynttilävalosta, lämpimän peiton alla ja leffan/kirjan/ musiikin parissa
 Tätä pitäisi tehdä joka päivä edes hetken. Pieni oma rentoutumishetki syksyn kiireiden keskellä tekee hyvää niin jaksaa painaa taas töitä eteenpäin eikä välttämättä se töihin lähtö ole niin hankala.

3. Keksi uusi harrastus
 Syksy on sitä aikaa, kun ihmiset herää henkiin ja miettii uutta harrastusta. Vaikka lokakuun alussa mennään jo niin useammat seurat varmasti ottavat vielä mukaan porukkaan, joten etsi jonkin just sua kiinnostava harrastus oli se sitten, urheilu, kokkailu, käsityö, koodausta jne. Soita tai laita viestiä suoraan kiinnostavaan paikkaan, josta ne varmasti osaavat neuvoa eteenpäin.

4.  Käy ulkoilemassa nauti syksyn väreistä
Ulkoilu on vaa semmonen juttu, että se piristää etenkin jos pääset pois kaupungin hälinästä metsään kävelemään. Jätä kännykkä kotiin tai max pidä se koko ulkoilureissun ajan takin taskussa. Sillä nauti maisemista ja kaikesta, mitä syksy on tuonut luontuu, mikä tuoksuu, mitä kuulet ja miltä tuntuu.

5. Vietä vapaa viikonloppu
Siis mikä fiilis kun oon saanut olla vaan ihan vaan illan kotona ilman mitään ylimääräisiä suunnitelmia! Kynttilävalaistus ja Love Island- telkusta ja ajoissa nukkumaan niin ai, että kelpaa ja nyt on hyvä fiilis. Mutta tarkemmin tähän aiheeseen niin se voi olla ihan vain koti-ilta tai käy kylpylässä, lähimatkailuu tai ota pitkä viikonloppu kaupunkilomalle johonki lähelle. Onko teillä jotain hyviä vinkkejä mihin kannattaisi lähteä?

Oikein syksyistä viikkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti